Pumpkin Spice Latte
30.05.2020
Udělějte si doma Pumpkin spice latte jak ze Starbucks!!

Ingerdience na sirup
- 350g dýňového pyré - kupované mají například v DM (dětský příkrm Moje první dýně) a nebo domácí (rozpulte 1 menší dýni Hokkaido, vydlabejte a dejte na 45 minut péct do trouby na 200 °C, následně nechte vychladnout, oloupejte slupku a rozmixujte tyčovým mixerem, nebo ve food processoru)
- 350 ml vody
- 225g cukru krupice
- 80g třtinového cukru
- pumpkin spice: 2 polévkové lžíce skořice, 0,5 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1 lžička mletého hřebíčku
- 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
Postup
- V menším hrnci zahřejte oba cukry a vodu, doku se cukr dokonale nerozpustí, ale nemělo by se to vařit
- Přidejte dýňové pyré a koření
- Zahřívejte cca 10 minut, ale opět pod bodem varu
- Nakonec odstavte z plotny a přimíchejte vanilkový extrakt
- Naplňte do uzavíratelné sklenice. V lednici by měl vydržet zhruba měsíc.
Na větší latte
- mléko podle velikosti hrnku
- 2 polévkové lžíce sirupu
- 2 panáky espresso
- šlehačka a skořice na ozdobu
- Do uzavíratelné sklenice, nebo shaker nalijte mléko a sirup, dobře uzavřete a 30 sekund zuřivě protřepávejte.
- Poté sklenici otevřete a dejte na 30 sekund do mikrovlnky
- Nalijte do hrnku, přilijte kávu a ozdobte šlehačkou a skořicí